Продължете към съдържанието

Стартира нов православен детски център в Орландовския манастир

Храм Св. Три Светители в ОрландовциПравославен детски център „Св. Йоан Златоуст“ отваря врати в Орландовския манастир „Св. Три Светители“, със съдействието на Негово Всеблагоговейнство ефимерия протоиерей Димитър Генчев.
Инициативата за центъра принадлежи на Марта Георгиева – учител по религия, магистър по теология и сертифициран православен преподавател по метода Монтесори. Тя провежда уроците всяка събота от 11:00 до 12:30 часа на адрес: София, кв. Орландовци, ул. „Одеса“ 26. Уроците са практически и когнитивни. Децата придобиват знания и живеят вярата си. Участват в богослуженията и се грижат за чистотата и реда в храма. Работят в градината. Православният детски център формира начин на живот и мироглед, който насочва към истината и доброто, и неизменно води към Бога.

Учениците празнуваха първия ден на Пасха с открит урок за празния гроб Господен. Те подготвиха поздравителна картичка за децата изучаващи Православие в Началното училище “Casa Montessori” в Букурещ, с което Православният детски център „Св. Йоан Златоуст“ има подписано споразумение за обмяна на опит. 
Центърът очаква нови помощници и ученици.
 
За контакти и информация: 0885330262
 
 
Текст: Павлина Мутафчийска
Снимки: личен архив
{gallery}uchilishta/3svetiteli{/gallery}

Visits: 0

Skip to content