Продължете към съдържанието

Приветствие на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит до Българския цар Симеон II по повод неговата 80-годишнина

Негово Светейшество патриарх Неофит. Снимка: Ангел Карадаков† Н Е О Ф И Т
ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ
 
ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО,

По повод Вашата от Бога благословена осемдесета годишнина приемете нашите всесърдечни благопожелания за крепко здраве и сили за още много доброплодни успехи във всички добри начинания, за благото на светата ни Църква и благочестивия ни народ. В деня на личния Ви празник сърдечно Ви сърадваме и отправяме нашите молитви към Всеподателя Бога и занапред да Ви закриля и благославя трудовете Ви, за да пребъдвате в неизмеримата му любов и радост.
Във Вашия дълголетен и изпълнен с тежки изпитания и превратности живот Вие се доказахте като добър син на Църквата и българския народ, на когото, по примера на предшествениците Ви, българските царе Фердинанд и Борис III, отдавате цялата си грижа и любов, и които и днес остават дълбоко в сърцето Ви, в мислите и действията Ви. Помним и винаги ще бъдем признателни за всичко онова, което предприехте за Православната ни църква в най-ново време за преодоляването на достопечалния разкол, който рушеше нейното богозаповядано единство, смущаваше вътрешния ѝ живот и възпрепятстваше спасителната ѝ мисия.
ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО,
Неизмерими са Божията любов и милост към нас „блажени са всички, които се Нему уповават” (Пс. 2:12). Защото знаят и помнят, че „не в силата е Бог, а в правдата”, че „светлина свети над праведника, и на правите по сърце – веселие” (Пс. 96:11). Нека тази светлина на правдата и това веселие всякога огряват пътя Ви, а Бог да прибавя към годините на живота Ви още години, в които заслужено да се радвате на плодовете от Вашите трудове в достойно извървяния път.
Божият мир и Неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честита и благословена годишнина!
 
 
Приветствие на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит до Българския цар Симеон II по повод неговата осемдесетгодишнина, 16 юни 2017 г., София (вижте репротаж)
 
 
 
 
 
 
 
 

Visits: 0

Skip to content