Продължете към съдържанието

Празник на град Драгоман

Негово Високопреподобие архимандрит Василий в гр. ДрагоманНа 26 август в отбелязването на 48 години от обявяването на Драгоман за град се включиха и свещенослужители от Софийска св. митрополия. В градския храм „Св. Стефан“ гр. Драгоман бе отслужен тържествен водосвет от столичния протосингел архимандрит Василий, в съслужение с домакините – енорийския свещеник Асен Асенов и иеромонах Макарий – игумен на Неделишкия манастир „Св. Атанасий Велики“, и гостите от София – протоиерей Борис Петров и дякон Петко Дишков. 

След богослужбата всички гости, организатори и домакини се отправиха към специално подготвената и професионално украсена и осветена сцена, за да поднесат приветствените си слова към жителите и гостите на община Драгоман. Сред официалните гости на празника бяха: г-жа Николина Ангелкова – Министър на туризма, Мартин Тинчев – Народен представител от 44-то Народно събрание, г-н Владица Димитров – кмет на община Димитровград, Република Сърбия, г-н Боян Рандиелович – зам.–кмет на сръбския гр. Пирот, г-н Сретен Савов – член на градския съвет на гр. Пирот, Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Борислав Борисов – кмет на с. Петърч, г-жа Надя Сотирова – зам.- кмет на гр. Годеч, представители на органите на МВР, пожарна и гранична полиция, на управление „Митници“ и „Горско стопанство“, общински съветници, кметове и кметски наместници, ръководители на местния бизнес, на културни и социални институции, сдружения, училища, детски заведения и др.
Началото на празника с топло и вълнуващо слово даде кмета на общината ни Андрей Иванов, последвано от приветствие на председателя на ОбС Драгоман Методи Методиев, на г-жа Ангелкова, на г-н Владица Димитров и на архимандрит Василий.
След тържествата свещенослужителите от София, водени от своя протосингел архимандрит Василий, посетиха и Неделишкия манастир „Св. Атанасий“.
 
{joomplucat:689 limit=12|columns=4}
 
Още снимки и информация може да видите на сайта на община Драгоман.
 
 
 

Visits: 0

Skip to content