Продължете към съдържанието

9 дни от кончината на блаженопочиналия и приснопаметен Видински митрополит Дометиан

9 8 20170928 2016900379На 26 септември т.г. се изпълниха девет дни от кончината на блаженопочиналия и приснопаметен Видински митрополит Дометиан.

По този повод в Руския храм- подворие "Св. Николай Мирликийски" бе отслужена заупокойна литургия, а в следобедните часове панихида за 9-ия ден от кончината на упокоилия се в митрополит. Чинопоследованието бе предстоявано от архимандрит Филип, официален представител на Руската църква у нас, който бе в съслужение с ик. Лука Неплатанов, председател на столичния храм "Успение Богородично" и който много се потруди за обгрижването  в последните дни от живота на архиерея.

На богослужението и панихидата присъстваха близки и приятели на владиката. За упокоение душата на митрополит Дометиан се помолиха  още представители на различни руски институции, които приживе подържаха с него топли, съдечни контакти.

В края на заупокойното последование архимандрит Филип се обърна с кратко, но прочувствено слово за владика Дометиан, в което подчерта техните искрени  приятелски отношения и сподели скръбта си от неговата загуба.

Вече 9 дни духовници и близки споделят в медийното пространство снимки, мисли и спомени за дядо Дометиан, които като негови духовни чеда се радваха да се докоснат до неговата изтънченост, благородство и великодушие.

Бог да упокои и всели в селенията на праведните душата на блаженопочиналия и приснопаметен отец, новопреставления Видински  митрополит Дометиан!

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:709 limit=20|columns=3}

 

Visits: 0

Skip to content