Продължете към съдържанието

Неделното училище при руския храм- подворие “Св. Николай Мирликийски” официално откри учебната си година

IMG 3561 scaledВ началото на м. октомври официално заработи Неделното училище при руския храм- подворие  "Св. Николай Мирликийски" в София.

Учебната година започна на 7 октомври със среща в конферентната зала на Руския културно-информационен център на която се представиха и запознаха учители, родители  и част от  учениците.

На срещата присъстваха архимандрит Филип, предстоятел на подворието директорът на Руски културно-информационен център П.В.Журавлев, директорът на неделното училище към храма Нина Комарова, които запознаха присъстващите с основните изисквания и обучителна програма на неделната школа.

Бяха представени преподавателите на различните модули и уточнен графика за провеждане на занятията.

През тази учебна година в неделното училище ще се изучава: Закон Божий, църковна музика и пеене, рисуване и руски език. Предвидени са два дни – събота и неделя, в които по различно време ще бъдат изучавани предметите. Децата са разделени на възрастови групи, които до този момент са три и заниманията им ще бъдат съобразени с подготовката, която вече имат.

В неделния ден на 8 октомври в Малката зала на Руския културно-информационен център се проведоха открити уроци по пеене и руски език. С музика децата ги занимаха Искра Морозова и Татяна Белтюкова, а с руски език Любов Ивановна Берова. Гост на първите уроци бе архимандрит Исак от Видинска епархия.

15 октомври от 11:30 часа в РИКЦ (Шипка, 34 г.) ще се състои открит урок по"Закон Божий".

Текст и снимки: Весела Игнатова

{gallery}7-10-2017{/gallery}

Visits: 0

Skip to content