Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с посланика на Азербайджан

Посланик Наргиз Гурбанова и патриарх Неофит„Надяваме се и се молим братството, сътрудничеството и взаимната любов да са ръководещи в отношенията между хората и народите” – каза Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на срещата си с г-жа Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан у нас.

Среща на Негово Светейшество патриарх Неофит с посланичката на Азербайджан Нейно Превъзходителство посети на 2 ноември Негово Светейшество в Патриаршеския дом в София, за да му предаде лично покана от Председателя на мюсюлманите в Кавказ (УМК) шейх ул-ислям Аллахшукюр Пашазаде до Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за участие от страна на Българската православна църква в международна конференция. Тя се организира под патронажа на Президента на Азербайджанската Република господин Илхам Алиев и ще се проведе на 21 декември 2017 г. в Баку.
По време на срещата двамата обсъдиха въпроса за важността от междуетническа и междурелигиозна толерантност в днешните мултикултурни общества.
 
Текст: Александра Карамихалева, отдел "Връзки с обществеността" на Св. Синод на БПЦ
Снимки: Ангел Карадаков
 
 
 
 

Visits: 0

Skip to content