Продължете към съдържанието

Изпълнения на Софийския свещенически хор прозвучаха в ефира на различни радиостанции по света

Част от Свещеническия хор по време на концертаВ нощта след празника Благовещение, когато за римокатолическия свят през тази година започва Страстната седмица, по радио Би Би Си 3 и други радиостанции по света се излъчи част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент иконом Кирил Попов, състоял се на 15 март 2018 г. в старинния столичен храм „Св. София“, с участието на ставрофорен иконом Ангел Ангелов – водещ и протодякон Иван Петков – солист (вижте репортаж). 

Този Духовен концерт се организира от Софийската света митрополия и Българското национално радио с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрполит Неофит и записа от екип на БНР във връзка с неговото излъчване в програмите на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) – „Евровизия“ по случай светлите празници. Свещеническият хор, определен от екипа на радио Би Би Си, имаше честта да закрие цялата програма от осем часа и половина. Както може да се чуе и види от записа на сайта на Би Би Си, участниците в концерта са от най-голяма класа: Немският симфоничен оркестър Берлин с хор и солисти с диригент Робин Тикати, Холандският Кралски Концертгебау оркестър с хор и солисти с диригент Тон Копман, BBC Singers, съвметно с хора при катедралата в Гилфорд с диригент Бари Роуз и др.
Целият концерт ще се излъчи в българския ефир на 4 април от 23:00 часа по програма „Христо Ботев“ на БНР – в предаването „Кантате юбилате“.
 
Нека да пожелаем нови благословени успехи на Софийския свещенически хор за слава Божия!
Светли празници!
 
 
 

Visits: 0

Skip to content