Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня в столичния храм “Св. цар Борис”

img 2642 20180502 1839408629

На 2 май Църквата отбелязва паметта на св. цар Борис. По този повод  в навечерието на празника, в столичния храм „Св. цар Борис – Покръстител”, кв. "Овча купел" бе отслужена празнична архиерейска вечерня.

Този храм се явява единствен за София, който носи името на св. цар Борис Покръстител /има само параклис посветен на благоверния цар в сградата на Св. Синод и св. Престол в негова чест в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”/.

С  благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит тя бе предстоявана от  Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с него във вечерното богослужение взеха участие архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, свещеник Димитър Кабуров, предстоятел на храма, протоиерей Георги Янъков от храм „Покров Богородичен” и дякони.

В края на св. Литургия еп. Поликарп поздрави енориашите с храмовия празник, изказа радостта си, че този нов храм се е превърнал в духовен център за миряните от кв. “Овча купел” и пожела по молитвите на блажения св. цар Борис, който стои пред престола на Всевишния, Бог да дарява на народа ни мъдрост и сила, а на нас, които се молим – спасение на душите ни.

Текст и снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:889 limit=32|columns=3}

 

Visits: 0

Skip to content