Продължете към съдържанието

Общ молебен за новата учебна година в Перник

dsc 0859 20180920 1595921302С общ молебен и водосвет започна първият учебен ден в Перник. За обща молитва в централния градски храм  "Св. Йоан Рилски Чудотворец" се събраха кметът на общината Вяра Церовска, нейните заместници, народни представители, ръководители в сферата на образоването, директори на учебни заведения, учители, родители и близки на ученици. На празника на  светите мъченици  Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София богослужението в храма оглавиха  предстоятелят  на храма  протоейерей Людмил Колев и пройерей Борис Котев. След молитвеното последование и многолетствието  всички бяха поръсени за здраве.

„Първият учебен ден е една от най-запомнящите се и най- тържествени дати за всеки от нас. Училището е духовното огнище, пред което се прекланяме всички. Това е най-ценният път на просвещението, на знанието и мъдростта“, сподели кметът Церовска след молебена.  
Отците припомниха, че първият учебен ден тази година съвпада с хубав празник, а на децата им е нужно тъкмо много вяра,  надежда, любов и мъдрост. Те благопожелаха на учениците в Перник  да са с отворени души  за добрата наука и познание, да няма в тях злоба, агресия и ненавист, а много любов и разум.  
Общ молебен за началото на новата учебна година в Перник се отслужва  от десетина години по инициатива на  местния Духовен обществен съвет, тъй като недостигат свещеници, които да отслужат водосвет  във  всяко училище. Така се изпросва Божия благодат за всички деца в общината, за техните учители и родители.

Текст и снимки: Руми Борисова

{joomplucat:963 limit=4}

Visits: 0

Skip to content