Продължете към съдържанието

Учебната 2020/21 година бе тържествено открита с водосвет в РУО София-град

IMG 5192 scaled15 септември, първият учебен ден на 2020/21 година, бе отбелязан с празничен водосвет в РУО София-град.
С благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, водоосвещението бе отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В съслужение взеха участие архимандрит Евтимий, йеромонах Мелетий, заместник-ректор на Софийска духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, йеродякон Вартоломей и дякон Слави Спасов, секретар на Софийската духовна школа.
На водосвета присъстваха д-р Ваня Кастрева, началник на РУО София-град, както и всички служители на ведомството.
Духовенство и образователни експерти се помолиха заедно за здраве и успешна учебна година за всички ученици и преподаватели на територията на град София.
Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави всички от името на Българския патриарх Неофит и пожела: „Здрава, плодотворна и духовна нова учебна година! Бог да ви помага и да имате радост във вашите трудове, с помощта на нашите първоучители св. братя Кирил и Методий!“
За благословение бяха поръсени със светена вода офисите и служителите на образователното учреждение, а еп. Поликарп подари на присъстващите по един православен календар за идната година.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content