Продължете към съдържанието

Осветен бе новият централен склад за църковни стоки на Софийска митрополия

IMG00070279 scaledНа 29 септември бе извършено освещаване на новия централен склад за църковни стоки на Софийска света митрополия, който се намира в пределите на Чепинския манастир „Св. Три светители“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и одобрението на Епархийския съвет при Софийска света митрополия, складът на светата митрополия бе преместен от центъра на София, където се намира сградата на Софийска света митрополия, с цел да бъде по-достъпен за превозни средства, както и да има възможност за зареждане на по-голямо количество стоки.

Това се налага поради ограничения достъп за автомобили и затварянето на улиците около светата митрополия и организирането им на пешеходна зони, както и да се създаде по-голяма площ за зареждането и съхранението на необходимите количества както църковни свещи, така и други стоки от първа необходимост за нуждите на храмовете и манастирите на Софийска епархия.

Освещаването на новия централен склад за църковни стоки бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в присъствието на г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, ревизорите на Софийска митрополия, както и на завеждащия склада при Митрополията.

Снимки: йеродякон Поликарп

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content