Продължете към съдържанието

Съборно изпълнение на молебния канон в столичния храм “Света Богородица – Живоприемен източник”

52257783657 3bc910969d o scaledНа 2 август, според определената програма, в столичния храм "Света Богородица – Живоприемен източник" в кв. Подуяне, беше отслужена архиерейска вечерня и бе изпълнен Молебният канон към Пресвета Богородица.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, съборното богослужение оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Симеон Иванов, предстоятел на храма, както и на множество свещеници от столицата.

Клиросният хор бе съставен от свещеници и църковни певци, които със сладкопение изпълниха молитвените последвания, под ръководството на д-р Андрей Касабов.

След вечернята и Молебния канон към Пресвета Богородица, епископ Поликарп произнесе проповед, в която призова вярващите да се изпълнят със смирение, радост и духовен мир, както и да възгори в сърцата им любов по Бога, към Света Богородица, светиите, ближния, за да бъде всеки достоен син и последовател на Господа Иисуса Христа.

Епископ Поликарп благодари на всички, допринесли за духовното изпълнение на поредното Богородично моление. Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела да пребъдват под покрова на Божията Майка.

Благодарност към епископ Поликарп за посещението в храма и духовната грижа отправи отец Симеон Иванов, предстоятел на храма. Той поднесе на епископа прекрасен букет с цветя и други паметни подаръци.

Верният народ с благоговение се поклони пред образа на Света Богородица – "Ширшая небес", която с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и предоставена лично от него ще благославя верния народ на всяко едно молитвено последование според програмата – както в София, така и на другите места в Епархията.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content