Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие кмета на София Йорданка Фандъкова

4EBC4819B34381F7FA3A0784E1DEE5A7.jpeg

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес кмета на София Йорданка Фандъкова. Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Евтимий, духовен надзорник на Софийска св. митрополия, г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия.

Кметът Фандъкова благодари на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за благословиите и молитвите за развитието на София, както и за подкрепата през годините, които Българската православна църква е оказвала на Столична община при подкрепени или реализирани съвместно със Софийска св. Митрополия инициативи. “През последните 10 години в София сме свидетели на активен градеж и възстановяване на храмове и духовни центрове, което е важно за запазване на вярата и духа на нашия град”, каза също г-жа Фандъкова.

По време на срещата епископ Поликарп изтъкна добрите и топли взаимоотношения между общинската власт и митрополията. По думите му кметът Фандъкова е допринесла Църквата и Общината да работят в единство, което е важно за добруването на града. “В столицата в момента се строят четири храма, за които Столична община е оказала помощ и съдействие”, допълни също епископ Поликарп.

Светейшият патриарх Неофит пожела множество още успехи на г-жа Йорданка Фандъкова в делата й, както и здраве и сили. В края на приема кметът на София се поклони и пред мощите на св. патриарх Евтимий Търновски, донесени и подарени на Българския патриарх и Софийска св. митрополия от Величкия епископ Сионий, игумен на Бачковския и Троянския манастир.

Източник: bg-patriarshia.bg

Visits: 96

Skip to content