Продължете към съдържанието

ПАТРИАРШЕСКО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА СВ. ТРИСВЕТИТЕЛИ – ПРАЗНИК НА ВИСШИТЕ БОГОСЛОВСКИ ШКОЛИ

m13В деня на скъпия за всички нас празник на светите Трима светители на Църквата – св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст, всесърдечно поздравявам всички преподаватели и учащи се в родните духовни средища – храмове на богословската истина – със светлината на това тържество. Да бъдем всички в тази радост на празника!

Вие, които учите на мъдрост желаещите познанието за Бога, дерзайте в трудния процес на преподаването! Бъдете благословени с вашия труд! Радвайте се на оставеното от вас във времето!

Вие, учащи се, които тръпнете в желанието да приемете богооткровените истини и не пестите труда си и времето, за да се наситите със знания – бъдете благословени във вашия устрем!

Търсете Духа на истината, защото „Духът прави всичко чрез раждане свише. Ако вземе вярващ митар, го прави евангелист. Ако бъде в рибар, го прави богослов. Ако намери каещ се гонител, го прави апостол, проповедник на вярата” – казва св. Григорий Богослов. Така и вие, чрез Духа Светий, бъдете ревностните богослови и апостоли на новото време. Обичайте Господа Иисуса Христа и творете в Неговите истини!

Бог на мира и любовта и общението в Светия Дух да бъдат с всички вас!

† Н Е О Ф И Т

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Снимките и текста са любезно предоставени от сайта на Българска патриаршия!

Visits: 1

Skip to content