Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит прие представители на министерствата на икономиката на България и Молдова

img 2644Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна днес със заместник-министъра на икономиката на Молдова Виталий Юрку. По време на срещата той бе придружаван от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева. Г-н Юрку е на тридневно посещение в България във връзка с предстоящите заседания на 24 и 25 март на Съвместната междуправителствена комисия, в която двамата с г-жа Везиева са съпредседатели.

 

По време на срещата двете страни се запознаха взаимно с отношенията между Църквата и държавата в Молдова и в България, как се осъществява поддръжката и реставрацията на храмовете и манастирите, системите за издръжка на свещенството и тяхното осигуряване в двете страни. В заключение се съгласиха, че когато държавните лидери имат нужното разбиране и подпомагат Църквата в нейното служение, от това печели цялото общество. Двамата министри запознаха Светейшия патриарх Неофит с целите на предстоящото заседание на комисията и възможностите за икономическо сътрудничество, търговски, туристически и културен обмен между Молдова и България.

Като изрази възхищението си от природното разнообразие и богатството на културно-историческото наследство на България, г-н Юрку прояви жив интерес към православните светини в страната ни и изрази желание да ги посети.

Снимки: Весела Игнатова

{joomplucat:144 limit=10|columns=3}

Visits: 0

Skip to content